FAQ

Често задавани въпросиВъпрос:  Какво е Съвместима тонер касета?

Отговор:  Съвместимата (неоригинална) тонер касета е всеки консуматив, който не е произведен от производителя на самата машина. Дава добро качество на печат и отговаря напълно на броя копия на оригинална такава тонер касета.

Въпрос:  Какво представлява зареждането/рециклиране на тонер касета? 

Отговор:  Процесът на рециклиране на тонер касета се състои в почистване на съответната, зареждането й с необходимото количество тонер и подмяна на компонентите (частите) в нея.

Въпрос:  Можем ли да зареждаме съвместима тонер касета?

Отговор:  Съвместимата (неоригинална) тонер касета дава възможност да бъде зареждана и рециклирана, както оригиналната.

Въпрос:  В какъв срок ще получим обратно заредения тонер?

Отговор:  Срокът за доставка на заредената тонер касета е 24 часа след направена заявка. 

Въпрос:  Как да постъпим при създал се проблем с консуматив или офис техника, след закупуването им?

Отговор:  Тъй като ИМАГИНАТО ЕООД предлага само и единствено висококачествени стоки, носи отговорност за всички предлагани услуги и продукти. Имаме възможността да реагираме своевременно, ангажимента да открием проблема и да се погрижим за неговото отстраняване. При необходимост заменяме съответния продукт.ДОПЪЛНИТЕЛНИ СЪВЕТИ:


Съвети за Вашия мастилено-струен принтер:

 • Винаги съхранявайте Вашите мастилници в изправено положение. Никога не съхранявайте мастилниците на студено, топло или влажно място. Дръжте ги на стайна температура и не ги оставяйте в колата си.

 • Не изваждайте консумативите от опаковката им, преди да дойде време да бъдат поставени в принтера.

 • Продължителното им излагане на въздух може да повлияе на качеството на печат.

 • Не докосвайте с ръце електрическите контакти на мастилницата – телесните секрети могат да увредят електрическите контакти.

 • Когато забележите, че мастилото свършва, веднага сменете или заредете Вашата мастилница – касета с малко мастило или без мастило може да бъде безвъзвратно повредена. Препоръчително е да имате под ръка касета за смяна.

 • Когато извадите мастилницата от принтера, поставете я в защитен клипс и я предайте незабавно за пълнене. Мастилница, която е стояла дълго без мастило и не е почистена и заредена навреме, може да се окаже негодна за последваща употреба.

 • Използвайте Вашата мастилница до една година от датата на покупката. Употребата на съвместими или напълнени мастилници НЯМА да наруши гаранцията на Вашия принтер.Съвети за Вашия лазерен принтер:

 • Не съхранявайте тонер-касетите на студено, топло или влажно място. Дръжте ги на стайна температура и не ги оставяйте в колата си.

 • Ако тонер-касетата има предпазна лента, отстранете я преди употреба.

 • Не докосвайте с ръце електрическите контакти или фоточувствителния барабан на тонер-касетата.

 • Когато забележите, че тонерът свършва, веднага го сменете или заредете касетата.

 • След изваждане на тонер касетата от принтера за смяна или зареждане, обезателно поставете празната касета в тъмен ( по възможност черен) непрозрачен плик или малко кашонче с цел да предпазите фоточувствителния барабан от повреда (излагането му на пряка слънчева светлина дори за няколко минути води до необратима промяна в покритието му и невъзможността за неговото възтановяване) .